Челендж до Дня Соборності “Молодь України – разом!”

25 січня, 2021 § 0

Щорічно 22 січня в Україні відзначається День Соборності, на честь проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. До цієї дати стало доброю традицією утворювати живий ланцюг єдності.

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Закарпатській області було ініційовано проведення 25 січня Всеукраїнського учнівського челенджу «Молодь України – разом!» в режимі онлайн, у якому учнівське самоврядування нашого закладу освіти прийняли участь. Мета – через знайомство, спілкування, обмін кращими здобутками утворити віртуальний ланцюг єдності, соборності України.

Активну участь у заході взяли захід, схід, північ, південь і центр нашої держави, а саме: Закарпатська, Луганська, Чернігівська, Херсонська та Київська області. Всі інші регіони також могли приєднатися та стати учасниками челенджу. Таким чином об’єднались 160 учасників з різних закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Лідери учнівського самоврядування із любов’ю та повагою розповіли кожен про свою маленьку батьківщину, із захопленням і гордістю поділилися власними надбаннями, з вірою й надією помріяли про професійні й особисті перспективи. Майбутні кваліфіковані робітники продемонстрували величезний потенціал майстерності, творчості, креативності у підготовці виступів.

Як підсумок, представники регіонів проголосили Угоду єдності, пообіцяли один перед одним пам’ятати й прославляти героїчне минуле свого народу; цінувати і дбати про природні багатства; жити в мирі; бути толерантними; навчатись й працювати для розквіту своєї Батьківщини та свого народу.