Січневі педагогічні читання

9 січня, 2019 § 0

Педагогічні читання – одна із традиційних та невід’ємних частин методичної роботи ліцею. Так,  09 січня 2019 року згідно з планом роботи педагогічних працівників ліцею під час учнівських канікул під керівництвом методиста Мальцевої Т.О. та голів методичних комісій Лесюк О.М., Часіної О.О., Філак Г.П. відбулися педагогічні читання на тему: «Формування конкурентоспроможної особистості шляхом впровадження інформаційно-комунікаційних технологій».

Увазі присутніх були представлені доповіді на теми: «Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в навчальний процес» (Мальцева Т.О.); «Застосування тестового контролю знань учнів за допомогою хмарного сервісу Майстер-Тест» (Часіна О.О.); «Використання ігрових технологій на уроках перукарської справи» (Лесюк О.М.); «Розвиток творчого мислення на уроках спеціального малювання» (Силадій О.О.); «Формування конкурентоспроможної особистості» (Філак Г.П.). 

Також у рамках педагогічних читань  під керівництвом методиста та голів методичних комісій було організовано виставку методичних напрацювань: дидактичний, роздатковий, інформаційний матеріал викладачів та майстрів в/н, який сприяє розвитку загальноліцейної методичної проблеми та впровадженню в навчальний процес ІКТ.

Використання на уроках ІКТ сприяє професійному зростанню педагога, змінює атмосферу на уроці, активізує роботу учнів, і як наслідок, покращується якість набутих знань. Звичайно, інновації потребують багато часу для підготовки педагога, але отриманий результат того вартий.

Присутні обговорили проблемні питання, які виникають у процесі роботи найчастіше та порадилися щодо шляхів оптимального вирішення цих проблем. Жвавий обмін практичним досвідом роботи був цікавим та корисним для всіх. Підсумки педагогічних читань підвела методист ліцею Мальцева Т.О.