«Мішень цигарки – молодь всього світу»

15 листопада, 2018 § 0

Під таким гаслом пройшов семінар, що відбувся у Хустському професійному ліцеї сфери послуг. Організатором заходу , приуроченого Міжнародному дню відмови від куріння стала практичний психолог ліцею Ціпкал М.В.

Мета заходу – сприяти зниженню поширеності тютюнової залежності та профілактики тютюнопаління; інформування учнів про згубний вплив тютюну на здоров’я не лише курця, але й оточуючих (так зване пасивне куріння).

Дуже символічно, що день відмови від тютюну започаткувало онкологічне співтовариство США, адже своїми витоками тютюнопаління сягає Американської землі, континенту, з якого й розпочалося це негативне явище, а для багатьох- справжнє горе. Статистика ВООЗ дуже сумна ( більш ніж 7 мільйонів чоловік щорічно забирає  епідемія тютюнопаління ).

Впродовж зустрічі  надавалися якомога ширші відомості з історії тютюнопаління (перегляд ролика), а також перегляд презентації «Чи безпечніші електронні сигарети та кальян за звичайні?».

На заході була присутня медсестра закладу Гричка О.В., яка акцентувала увагу на етапах формування залежності курця та шкідливістю для репродуктивної системи молоді.

Практичним психологом кліцею було проведено з учнями тестування на встановлення їх власного ставлення до паління .

Учні дійшли висновку: «Тютюн здоров’ю не товариш”.