«Мітинг-реквієм до Дня Гідності та свободи»

22 листопада, 2019 § 0

21 листопада – День Гідності і Свободи, свято усієї України відзначили й на Хустщині, яке запровадили на честь початку двох революцій: Помаранчевої (2004 р.) та Революції Гідності (2013 р.). А відзначають його шостий рік поспіль. У Хусті ж з цього приводу відбувся мітинг-реквієм.

Саме увічненню великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідному вшануванню масових акцій громадського протесту Героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності, й присвятили сьогоднішній мітинг-реквієм.

Власне, у міському парку імені «Героїв Майдану» поблизу пам’ятника Небесній Сотні зібралася студентська молодь Хуста, де брали участь і учні  та адміністрація Хустського професійного ліцею сфери послуг. Кожен, хто прийшов, приніс з собою квіти, аби вшанувати пам’ятну дату і передусім тих, хто віддав життя на столичному майдані за велику ідею – зберегти цілісність і суверенітет України та не зламати дух нації. Відтак були присутні й смуток на обличчях, й сльози в очах, й нестримне бажання, аби таке більше не повторилося, аби закінчилася нарешті війна на Сході і панував мир на землі.

Зокрема, у заході взяли участь керівники міста та району, представники установ і організацій, депутати місцевих рад, учасники АТО, громадськість.

З вітальним словом виступили: Хустський міський голова Володимир Кащук, в.о. голови Хустської РДА Михайло Попович та учасник АТО Валентин Штогрін. Хвилина мовчання та спільна молитва за Україну продовжила вшанування героїв, держави та її народу у цілому. Після чого учасники мітингу – реквієму поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника янголу – революціонеру