Засідання обласної методичної секції педагогічних працівників швейних професій

23 травня, 2023 § 0

23 травня 2023 року на базі навчально-практичного центру сучасних швейних технологій і дизайну Хустського професійного ліцею сфери послуг відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників швейних професій закладів професійної (професійно-технічної) освіти. З вітальним словом до присутніх звернувся директор закладу освіти Дмитро Пригара, побажав продуктивного дня та цікавих вражень.

Під час проведення воркшопу «Інноваційні підходи до підготовки кваліфікованих робітників швейної галузі» методист НМЦ ПТО у Закарпатській області Тетяна Хільченко говорила про впровадження сучасних технологій в освітній процес, також акцентувала увагу на професійних стандартах, часткових кваліфікаціях, електронній бібліотеці на сайті навчально-методичного центру, дистанційному курсі «Методи та цифрові інструменти формувального оцінювання».

Викладач професійно-теоретичної підготовки Олена Силадій виступила з цікавою доповіддю на тему: «Матеріали майбутнього», надала вичерпну інформацію про тканини нового покоління та галузі їх використання.  Майстер виробничого навчання Оксана Величко  продемонструвала цікаві способи обробки застібки у виробах з прозорих тканин. Старший майстер Тетяна Мейгес розповіла про етапи роботи над створенням електронного контенту дидактичного забезпечення професійної підготовки  з професії кравець. Наголосила на актуальності формування сучасного освітнього контенту, адже це дозволить здобувачам освіти опановувати компетентності онлайн, а педагогам – доповнити дистанційне та змішане навчання сучасним цифровим контентом.