Закарпаття відзначило 78-му річницю Карпатської України

15 березня, 2017 § 0

Представники адміністрації та педагогічного колективу Хустського професійного ліцею сфери послуг прийняли участь у Традиційному мітингу-реквіємі, який пройшов у середу неподалік Хуста, де відбулася вирішальна битва Карпатських січовиків та вшанували  пам’ять полеглих на Красному полі .

На святкування забралася вся активна громадськість краю, керівники області, міст та районів Закарпаття, представники силових структур, підприємств, установ та організацій, студентська молодь.

Урочистості відкрив  очільник краю Геннадій Москаль, зачитавши вітальну листівку від Президента України Петра Порошенка.

Після цього хвилиною мовчання присутні на зібранні вшанували пам’ять полеглих за українську державність карпатських січовиків та учасників АТО.

Справжньою окрасою свята стало виконання стрілецьких пісень заслуженим академічним Закарпатським народним хором, а також виступ  заслуженого артиста України Олександра Садварія.

Відтак біля меморіального хреста священики різних конфесій відслужили панахиду за загиблими захисниками Карпатської України.