Ескурсія у музей історії Хустської спеціалізованої школи І-ІІІст. №1 ім.А.Волошина

13 березня, 2019 § 0

З нагоди відзначення 80-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України учні нашого ліцею відвідали музей історії Хустської спеціалізованої школи І-ІІІст. №1 ім.А.Волошина, адже Сойм Карпатської України відбувся у приміщенні школи. Керівник музею Алексик Олена Юріївна провела дуже цікаву подорож у минуле нашого краю, коли наприкінці 30-х років минулого століття Закарпаття переживало складні часи. У цей час Хуст став столицею Срібної землі, сюди переїхав уряд на чолі з Августином Волошином. Не вистачало приміщень і школа стала місцем, де перебував «уряд» нової влади. Саме так записано у щорічнику, який видавався у школі в кінці кожного навчального року і де підбивалися його підсумки.

15 березня 1939 року в спортивній залі гімназії були проведені засідання Сойму Карпатської України, де приймалися рішення про майбутнє рідного краю.

Музей історії школи сприяє навчанню та вихованню молодого покоління, вчить толерантності та поваги до минулого, розумінню значення освіти в житті кожної людини.