День відкритих дверей «Крок до майбутнього»

26 квітня, 2018 § 0

Питання професійного самовизначення є актуальним для випускників, а також непростим та надзвичайно важливим, оскільки ринок праці ставить свої вимоги перед майбутніми абітурієнтами. Не секрет, що і досі актуальними професіями на ринку праці залишаються здебільшого робітничі професії, які можна здобути у професійно-технічних навчальних закладах.

26 квітня в ліцеї спільно з Хустським міськрайонним центром зайнятості, для учнівської молоді було  проведено День відкритих дверей. Навчальний заклад з привітністю зустрічав гостей – учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл м. Хуста та Хустського р-ну та роботодавців нашого краю.Перед присутніми виступили директор Хустського професійного ліцею сфери послуг Пригара Д.М. та директор Хустського міськрайонного центру зайнятості Гуц В.П. Заступник  директора з НВ роботи Лукашенко М. М. ознайомила присутніх з історією навчального закладу, досягненнями колишніх випускників,  навчальною базою училища, з умовами вступу до навчального закладу. З цікавістю присутні слухали презентацію від учениці Поліщук В. про спеціальності та професії, які можна отримати в ліцеї, професії, які будуть найбільш затребуваними на ринку праці в недалекому майбутньому. Слова про  навчальний  заклад були підкріплені  слайдами, виставкою пастижерних виробів з натурального волосся, виконані перукарями та сервірованими тематичними столами,підготовленими учнями з професії офіціант, бармен.

Для гостей, які завітали на захід, силами учасників  гуртків  «Театр моди» та «Джерело творчості», було організовано  дефіле-шоу. Артистичність учнів на цьому дефіле підтверджує думку про те , що кожен учень може  себе тут  реалізувати, бо життєве кредо педколективу – «Не вмієш – навчимо, не хочеш – зацікавимо». Майбутні абітурієнти мали  можливість побачити майстер- класи за тою чи іншою професією, відвідати навчальні аудиторії, виробничо-навчальні приміщення, поспілкуватись із викладачами, учнями  закладу та дізнатись все з перших вуст. Хлопцям і дівчатам цікаво було почути думки роботодавців про перспективність здобуття тієї чи іншої професії, отримати і поради щодо поєднання власних інтересів, нахилів і здібностей з сучасними вимогами ринку праці.