Професійна підготовка кваліфікованих робітників з професії офіціант, бармен здійснюється із впровадженням елементів дуальної форми навчання, суть якої полягає у паралельному навчанні здобувачів освіти у закладі освіти та на підприємстві. Освітній процес здійснюється шляхом поєднання виробничого навчання в майстернях закладу освіти, виробничого навчання в умовах виробництва та виробничої практики на підприємствах.
Відповідно до укладених угод між закладом освіти та підприємствами учні навчальної групи № 14 з професії офіціант, бармен проходять виробничу практику на підприємствах громадського харчування, а саме: кафе «Пелікан», кафе «Едельвейс», кафе «Піцерія», ресторан «Дружба», кафе «Червона шапочка», кафе «Варош», ГРК «Фокус», кафе «Закарпаття».
Здобувачі освіти розподілені по робочих місцях з закріпленими за ними наставниками з числа найбільш досвідчених кваліфікованих фахівців підприємства. Їм надано устаткування, інструменти, робочі матеріали, необхідні для засвоєння професії відповідно до програми.