Участь в П’ятому обласному фестивалі-конкурсі „Воскресни, писанко!”

18 квітня, 2019 § 0

Традиційно напередодні Вербної неділі на Закарпатті стартував обласний фестиваль-конкурс „Воскресни, писанко!”.  У цьому році це свято краси, натхнення, творчості, підтримки творчої та обдарованої молоді, приурочене Великодню, проводиться вп’яте. Його учасниками також стали 16 закладів професійної (професійно-технічної) освіти.   Загалом 55 великодніх композицій, змістовних і глибоких за своєю суттю, здатних викликати позитивні емоції, надавати інформацію для роздумів, розміщено на центральній площі обласного центру. 

Активну участь у фестивалі взяв наш заклад освіти представивши писанкове дерево та тематичну композицію «Традиції пасхальних свят: від давнини до сучасності».  Учениця ліцею Ксенія Чеберяк  провела майстер-клас по виготовленню писанок у техніці «Квілінг». У номінації «Великодній рушник» було представлено три рушники виконані в різних техніках. Композиції, зроблені учнями та їхніми викладачами, наставниками, відтворюють глибоку віру, повагу до своїх традицій, свідчать про високу культуру духу нашого народу.

За результатами фестивалю-конкурсу серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хустський професійний ліцей сфери послуг посів ІІ місце. Заклад освіти нагороджено  грошовою премією та Почесною грамотою департаменту освіти і науки облдержадміністрації.