Тиждень сучасного українського кіно

16 жовтня, 2018 § 0

Традиційно, на початку кожного навчального року, в гуртожитку Хустського професійного ліцею сфери послуг, вихователь Василинець С. М., проводить тиждень перегляду науково-популярного та сучасного українського кіно.

Оскільки статистика свідчить що, понад 80% пожеж, які трапляються на території України, виникає саме у житловому секторі, з учнями проведено інструктаж з внутріжноього розпорядку та протипожежної бепеки гуртожитку. На прикладі  відеоролика з лабораторного дослідження, продемонстровано всі стадії розвитку пожежі, та як за лічені хвилини вогонь  може охопити кімнату. Присутні дізналися, що у разі виникнення пожежі необхідно провести термінову евакуацію людей з будівлі та негайно викликати пожежно-рятувальну службу.

Як відомо, більшість пожеж виникає  через надмірне вживання алкоголю, тому  учні мали змогу побачити справжній вплив та наслідки споживаня алкоголю та інших наркотичних речовин на організм людини.

Після вживання наркотичних речовин, адреналін в крові підвищується і часто бажання звернути на себе увагу переходить межі дозволеного, що призводить до різних нещасних випадків. Більшість людей мають бажання допомогти, але не знають як правильно діяти в такій ситуації. Учні ознайомилися з наданням домедичної допомоги при сильному опіку та ураженні електрострумом.

Кожний живий організм прагне до виживання, тому наступним цікавим для учнів був науково-популярний фільм який отрмав нагороду  Оскар 2005 року «Подорож на край світу. Марш імператора». Глядачі фільму спостерігали проходження складних етапів життя пінгвінів: знайти собі пару, захистити своїх дітей, прогодувати свою сім’ю і впоратися з життєвими труднощами. Що дуже є схожим до людських буднів.

Продовження роду можливе тільки через нелегкий шлях народження. Тому корисною та актуальною для нашої молоді був перегляд наступної історії про подорож людини від одієї клітинки до дев’ятимісячної новонародженої.

Кожний вечір завершувався переглядом  улюбленого українського серіалу сучасної молоді «Школа» з подальшим його обговоренням.