Співпраця з Інститутом професійно-технічної освіти НАПН України

16 червня, 2018 § 0

14-15 червня 2018 року за ініціативи Національної академії педагогічних наук України, Інституту професіно-технічної освіти НАПН України, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти було організовано й проведено у рамках короткострокового підвищення кваліфікації на базі Хустського професійного ліцею сфери послуг та Хустського професійного ліцею проведено навчальні тренінги «Методичні основи розроблення SMART-комплексів для підготовки кваліфікованих робітників» та «Розробка та використання дистанційних курсів засобами системи дистанційного навчання Moodel» для педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області, який проводили працівники Інституту професійно-технічної освіти НАПН України кандидат педагогічних наук Базелюк О.В. та науковий співробітник Кононенко А.Г.

У роботі навчальних тренінгів  взяли участь заступники директорів, методисти, викладачі та майстри виробничого навчання.

Під час тренінгу обговорювалися питання досвіду використання SMART – комплексів для підготовки кваліфікованих робітників; особливостей дистанційного професійного навчання; методичних основ проектування дистанційних курсів у системі професійної освіти та проблеми організаційного забезпечення дистанційного професійного навчання.

Дистанційна форма навчання сприяє організації самостійної роботи майбутніх кваліфікованих робітників засобами дистанційного навчання моніторингу та якісному і своєчасному контролю успішності навчання кваліфікованих робітників у ЗП(ПТ)О.

У ході проведення тренінгу панувала атмосфера жвавого науково-практичного діалогу між вченими та практиками щодо пошуку оптимальних шляхів вирішення актуальних проблем сучасного стану й перспектив розвитку дистанційного професійного навчання.

За підсумками була підписана угода про співпрацю наукових співробітників Інституту ПТО НАПН України з педагогічним колективом Хустського професійного ліцею сфери послуг. По завершенні тренінгів всі учасники отримали відповідні сертифікати.