Попередження торгівлі людьми

27 березня, 2019 § 0

З 25.03.19 по 27.03.19 практичний психолог Ціпкал Марина Василівна проводила профілактичні бесіди з учнями ліцею щодо  попередження торгівлі людьми.

 25-е березня відзначається «Міжнародний день пам’яті жертв рабства та трансатлантичної работоргівлі» і тому метою занять було підвищити рівень інформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми; сформувати уявлення про суть і причини торгівлі людьми; ознайомити учнів з різними формами і небезпечними стереотипами щодо торгівлі людьми; попередити чи унеможливити попадання учнів у так зване рабство.

Учні мали можливість переглянути документальний фільм «Станція призначення – життя»,  обговорити причини, форми та ознаки цього явища.

Торгівля людьмице протизаконна торгівля людськими істотами в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці: це сучасна форма рабства.

У третьому тисячолітті-рабство ганебно продовжується. Незважаючи на те, що держави вживають заходів для попередження та запобігання торгівлі людьми, воно продовжує катастрофічно поширюватися в нашому суспільстві. Жертвою торгівлі людьми може стати хто завгодно, незалежно від статі, віку, соціального статусу, особливо загрозливою стає ситуація у сфері торгівлі дітьми та жінками.

«Ніхто не повинен знаходитись у рабстві або в підневільному стані; рабство і работоргівля забороняються в усіх випадках» загальна декларація прав ООН стаття 4. За статтею 149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини», карається ув’язненням від 5 до 15 років із конфіскацією майна.