Мітинг-реквієм приурочений до 80-ої річниці Карпатської України

16 березня, 2019 § 0

Історія Карпатської України – коротка, але драматична і яскрава: кілька місяців автономії, кілька днів незалежності. Вона про прагнення до свободи, про готовність захищати її до останнього подиху всупереч несприятливим обставинам. Вона про соборність, про боротьбу за єдність українського народу. Це одна з тих сторінок історії, яку нинішнє покоління знову змушене захищати із зброєю в руках.

Напередодні 80-ої  річниці Карпатської України, 14 березня 2019 р., керівництво та учні нашого закладу освіти прийняли участь у церемонії відкриття меморіальної дошки Олександру Блесту (Блистіву) – героїчному захиснику Карпатської України, яку встановили на будівлі Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 ім. А. Волошина, де він і навчався.

15-го березня у меморіальному парку, на місці трагічної загибелі захисників України, “Красне поле”, керівництво нашого закладу освіти взяло участь у  ювілейному мітингу-реквіємі на державному рівні за участі Президента Петра Порошенка, вшанувавши пам’ять 230 українських воїнів, загиблих у нерівному бою. Тут була остання барикада, де боронили столицю Карпатської України Хуст від угорців.