З 20 по 24 лютого проведено методичний тиждень комісії викладачів та майстрів виробничого навчання сфери послуг на тему: «Від творчого педагога – до творчого учня»

24 лютого, 2017 § 0

Такий метод проведення методичних тижнів є цікавою і ефективною формою обміну досвідом, практичного навчання педагогів. В межах тижня було заплановано декілька заходів а саме:

20.02. 2017 р. – Вважається, що святковий обідній стіл господині – це її візитна картка. І щоб не потрапити в неприємність перед своїми гостями, потрібно засвоїти кілька простих правил, в яких ясно прописано, якою має бути правильна сервіровка столу до свята. Культура святкового оздоблення столу складалася з давніх часів, поступово змінюючись з настанням нової епохи. Осягнути всі тонкощі цієї науки – справа принципу для кожної поважаючої себе господині. Потрібно тільки запам`ятати кілька правил і включити свою уяву. Майстер виробничого навчання з професії офіціант, бармен Лях О.В. провела майстер – клас на тему: «Сервіровка стола». Ольга Василівна ознайомила колег з інвентарем для сервірування стола, його назвами, призначенням та правильним розміщенням на поверхні стола. А також навчила декільком прийомам складання серветок для покращення дизайну сервірування стола.

21.02. 2017 р. – Майстром виробничого навчання Когут М.Ю. проведено виховну годину на тему: «Тричі мені являлася любов…».  Головною метою заходу було: поглиблення знань учнів про біографію Івана Франка, творчий шлях та особисте життя письменника, розвиток культури  зв’язного мовлення, пам’яті, вміння виразно читати поетичні твори, логічно мислити, грамотно висловлювати власні думки, виховувати почуття поваги до життєвого шляху поета. Учні мали змогу долучитися до прекрасного шляхом декламування поезії.

22.02. 2017 р. – Майстер – клас з виконання зачіски «Сучасне плетіння кіс». Коси – це модна класика, яка вже кілька століть не втрачає своєї актуальності. Ажурні коси, французьке плетіння, водоспад – чудові варіанти для урочистих заходів, і для повсякденних виходів. Майстер виробничого навчання Луцак К.Й. провела цікавий демонстративний майстер – клас. Вона поділилася досвідом з технології сучасних зачісок, та ознайомила присутніх з поетапним виконанням плетіння об’ємної коси. Провела короткий екскурс в історію плетіння кіс.

23.02. 2017 р. – Викладачем спеціальних дисциплін Лесюк О.М. проведено круглий стіл на тему: «Сучасні напрямки модельних зачісок, стрижок та укладання волосся в 2017 р.». Олександра Михайлівна ознайомила колег з напрямком сучасної моди в перукарському мистецтві. Охарактеризувала сучасні та перспективні напрями моди в зачісках, поринула в історичну епоху, на конкретних прикладах обґрунтувала вибір базової моделі зачіски відповідно до типу обличчя і сучасних напрямків моди. В процесі презентувала показ фрагментів сучасних технологій при наданні перукарських послуг для чоловічого та жіночого залів.     

24.02. 2017 р. – Підведення підсумків методичного тижня.

 Згідно плану методичної роботи з 20.02 по 24.02.2017 року проводився методичний тиждень на тему «Від творчого педагога – до творчого учня». Основним завданням було підвищення професійного рівня педагогічних працівників. Попередньо було написано наказ, розроблено положення щодо підготовки та проведення методичного тижня, а також складений план проведення. Тиждень розпочався з методичної наради, на якій методистом Мальцевою Т. О.  було розглянуто організацію і проведення методичного тижня. В ході засідання були підведені підсумки проведеної роботи:  проаналізований майстер – клас, виховна година, круглий стіл та презентація, як  складові методичного тижня та зроблені висновки про достатній рівень проведених заходів. Учасники засідання відзначили  позитивні моменти проведеної роботи і поділилися ідеями щодо подальшого удосконалення навчально-виховного процесу в ліцеї.